Geen arrestaties na ongeregeldheden in AFAS Stadion

Na de ongeregeldheden in het AFAS Stadion van AZ gisteravond zijn er nog geen arrestaties verricht. Relschoppers bestormden de hoofdtribune na de uitschakeling van AZ in de halve finales van de Conference League, waar ze de confrontatie zochten met supporters van West Ham United.

Volgens een politiewoordvoerder is AZ in principe zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion. “De politie handhaaft de openbare orde en veiligheid. Na een oproep zijn we naar het stadion gegaan om die veiligheid te herstellen.” De politie sluit latere aanhoudingen niet uit en zal beelden onderzoeken om eventuele strafbare feiten en betrokken personen te identificeren.

AZ-directeur betreurt situatie

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, betreurt de rellen en erkent zijn verantwoordelijkheid. “Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk. Intern gaan we het hier nog over hebben, want het ging bij mij ook allemaal heel snel.” Enkele spelers van West Ham raakten bij de rellen betrokken en schoten familieleden en vrienden te hulp die werden aangevallen op de hoofdtribune.

Onrust in Londen en Alkmaar

De onrust begon al eerder op de dag in de stad en verplaatste zich naar het stadion. Eenhoorn merkte voor de wedstrijd al op dat er veel rumoer was. “Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar hier waren we te laat. Het is teleurstellend hoe deze avond eindigt. Ik kan de jongens op het veld weinig verwijten.” Tijdens het duel in Londen vorige week werden verschillende AZ-supporters belaagd door West Ham-supporters en moesten het stadion verlaten.

Plaats een reactie