Heracles Almelo kampioen eerste divisie

Heracles Almelo heeft de titel in de eerste divisie veroverd na een 2-0 overwinning op Jong Ajax. Concurrent PEC Zwolle won weliswaar met 3-2 van Helmond Sport, maar Heracles eindigde bovenaan op basis van doelsaldo. Beide teams waren al eerder gepromoveerd naar de eredivisie.

De strijd om de overige plaatsen in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie zal plaatsvinden tussen de nummers drie tot en met acht van de eerste divisie en de nummer zestien van de eredivisie.

Overwinning Heracles

Hoewel Heracles niet sterk begon tegen Jong Ajax, wisten ze toch de eerste goal van de wedstrijd te maken. Samuel Armenteros scoorde in de 23ste minuut na een succesvolle actie tegen Ajax-verdediger Olivier Aertssen. Lucas Schoofs verdubbelde de voorsprong twintig minuten voor tijd, wat leidde tot feestelijke taferelen op de tribunes en het veld. De wedstrijd werd kort stilgelegd, maar na hervatting kwam Heracles niet meer in de problemen.

PEC Zwolle net niet

PEC Zwolle begon sterk aan hun wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door een kopbal van Lennart Thy. Martijn Kaars zorgde echter voor een ommekeer in de wedstrijd, waardoor het kampioenschap voor PEC uit zicht raakte. In de tweede helft maakte Thy nog een doelpunt en zorgde Sven Zitman in blessuretijd voor de winst, maar dit was niet genoeg voor de titel.

Afscheid Siem de Jong en Dick Advocaat

Siem de Jong sloot zijn carrière in stijl af met twee doelpunten in zijn laatste wedstrijd voor De Graafschap, die met 3-0 wonnen van FC Den Bosch. De zesvoudig international speelde eerder voor onder andere Ajax, PSV en Newcastle United.

Dick Advocaat, die al meerdere keren zijn afscheid aankondigde, beëindigde zijn indrukwekkende trainerscarrière met een 2-0 overwinning van ADO op Jong AZ op het trainingscomplex van AZ. Of dit daadwerkelijk zijn laatste wedstrijd als coach is, blijft echter de vraag.

Plaats een reactie