Populariteit Oranjevrouwen daalt, maar hoop op betere tijden

Na het behalen van de Europese titel in 2017 was het Nederlands vrouwenelftal enorm populair en waren de stadions vaak uitverkocht. Echter, zes jaar later lijkt die populariteit af te nemen, zo merkt bondscoach Andries Jonker op. Volgens Jonker is het logisch dat na het behalen van de Europese titel en het worden van vice-wereldkampioen de belangstelling iets afneemt.

Jonker ziet echter ook dat het enthousiasme weer toeneemt en gelooft dat dit het begin is van betere tijden. Hij benadrukt dat de populariteit van het vrouwenvoetbal in golfbewegingen verloopt en hoopt dat er nu weer een stijgende lijn in zit.

Belang van WK-bid 2027

Jonker stelt dat het gezamenlijke bid van Nederland, Duitsland en België om het WK van 2027 te organiseren, cruciaal is voor het enthousiasmeren van jongere generaties. Hij maakt zich zorgen over de mate waarin kinderen tegenwoordig nog sporten en bewegen en benadrukt het belang van voetbal voor veel kinderen.

Om het voetbal populair te houden, heeft Jonker voor het komende WK in Nieuw-Zeeland en Australië niet alleen als doel gesteld om te winnen, maar ook om aansprekend voetbal te spelen en te inspireren. Hij hoopt dat mensen het voetbal willen blijven zien en spelen, en ervan blijven houden.

Plaats een reactie