Sevilla bereikt opnieuw Europa League-finale na thriller

Sevilla heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Europa League, na een zenuwslopende wedstrijd tegen Juventus. De Spaanse club, die momenteel op de tiende plaats staat in La Liga, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het Europese bekertoernooi, met vijf finaleplaatsen in de laatste tien edities.

Verlenging beslist wedstrijd

Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd in Turijn, wist Sevilla donderdagavond na verlenging met 2-1 te winnen van Juventus. Scheidsrechter Danny Makkelie speelde een belangrijke rol in de wedstrijd, met cruciale beslissingen op basis van VAR-beelden. Uiteindelijk zorgden doelpunten van Suso en Erik Lamela ervoor dat Sevilla de finale bereikte.

Disciplinaire problemen

De wedstrijd werd gekenmerkt door een groot aantal gele kaarten, waarbij Jorge Acuña van Sevilla de meest ongelukkige ontvanger was. De Argentijnse verdediger kreeg zijn tweede gele kaart wegens tijdrekken en zal daardoor de finale missen.

AS Roma wacht in de finale

Sevilla neemt het op woensdag 31 mei in Boedapest op tegen AS Roma, dat zich plaatste na een doelpuntloos gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. De Spaanse club heeft in het verleden al vier keer de Europa League gewonnen en was ook twee keer de beste in de UEFA Cup, de voorloper van het huidige toernooi.

Plaats een reactie