Kika van Es beëindigt succesvolle voetbalcarrière

Na veertien seizoenen op het hoogste niveau heeft Kika van Es besloten haar voetbalcarrière te beëindigen. Haar club PSV maakte dit nieuws bekend op hun website. Van Es speelde 77 keer voor het Nederlands elftal en werd in 2017 Europees kampioen.

De 31-jarige verdedigster was vijf seizoenen actief bij PSV. Haar laatste wedstrijd was de bekerfinale, waarin haar team met 4-0 verloor van FC Twente. Van Es heeft ook gespeeld voor Willem II, VVV-Venlo, Ajax, FC Twente en Everton. Bij FC Twente behaalde ze twee keer de landstitel.

Hoogtepunt: Europees kampioenschap

Van Es kijkt met veel trots terug op het Europees kampioenschap, een hoogtepunt in haar carrière. “Als ik naar die beelden kijk, krijg ik gelijk kippenvel. Ik ben zó blij met die beelden. Die wil je nog jaren aan iedereen laten zien”, vertelt ze in een interview met AD.

Vorig jaar zomer keerde Van Es terug bij PSV. Eerder deze maand werd bekend dat haar contract in Eindhoven niet verlengd zou worden. “Het is de beste keuze, maar het is nooit een leuk besluit na zo’n carrière”, zegt Van Es over haar beslissing om te stoppen met voetballen.

Plaats een reactie